Ingrediente omletă
- 75 g faină de năut
- 75 g făină de grâu
- 400g lapte de soia sau seminte de floarea soarelui blendate cu apă
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare neagră (kala namak)
- ½ lingurită sare
Ingrediente umplutură
- 140g ciuperci Champignon
- ½ ceapă
- ½ ardei
- 1 roșie
- spanac
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie ingredientele pentru umplutură și se călesc în tigaie pentru câteva minute.
Se adaugă sare și piper după gust.
Într-un vas se adaugă toate ingredientele pentru omletă si se amestecă cu telul până obținem o cremă omogenă, asemănătoare aluatului de clătite.
Se încinge o tigaie nonstick cu puțin ulei.
Se toarnă amestecul pentru a forma omleta.
Se prăjeste aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Cât timp se prăjeste nu se atinge compoziția, decât ca să fie întoarsă pe cealaltă parte.
Se pune pe o farfurie și după ce se adaugă umplutura, omleta se împătură.