Ingrediente
- 2 cani mari (250ml) / 100g frunze de busuioc proapat
- 1 avocado mare copt, curatat si fara sambure
- 2 catei de usturoi cu gust intens
- 1 lingura suc proaspat de lime / lamaie
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- 1 lingurita sare iodata
- 1/4 lingurita piper măcinat
- 100 ml apa plata proaspata sau apa in care au fiert pastele
Preparare
1. Sosul se face la robotul de bucatarie cu lama S: toate ingrediente, mai putin frunzele si mugurii de pin, se paseaza pana devin o crema fina. Daca nu aveti robot de bucatarie amestecati-le si zdrobiti-le cu o lingura de lemn sau o furculita.
2. Busuiocul si mugurii de pin se adauga la final si se mai proceseaza putin, cat sa se marunteasca fara a deveni pasta (aproximativ 20-30 de secunde la robotul meu).
3. La final se condimenteaza cu sare si piper. Daca va place completati cu mai mult usturoi sau drojdie de bere inactiva.
4. Cand sosul e gata, fierbem si pastele in apa cu sare.
Pastele fierte se toarna in strecuratoare sa se scurga de apa, se lasa 30 sec la scurs, dar nu le scurgeti complet sa nu iasa prea uscate. Amestecati-le imediat cu sosul pesto, cat sunt inca fierbinti.
Aceste paste risca sa iasa prea uscate, de ceea se lasa foarte putin la scurs. Daca ies prea uscate mai adugati putin din apa in care au fiert pastele.
Se servesc imediat.
Sursa rețetă Da, voi ce mâncați, Alexandră?