Supă cremă de mazăre cu crutoane

Ingrediente supă:

  • 500 g mazăre spartă
  • 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
  • 1 ceapă curăţată şi mărunţită
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • sare, piper
  • 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece
  • apă

Ingrediente crutoane:

  • 2 felii de pâine integrală
  • 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece
  • oregano, piper, puţin usturoi granulat

Mod de preparare:

Pune puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi căleşte ceapa, poţi să adaugi câteva linguri de apă.
Amestecă mazărea, ţelina, cartofii. Acoperă-le cu apă şi lasă-le la foc mediu până când sunt fierte.
Când sunt gata, ia cratiţa de pe foc şi lasă-le puţin să se răcească.
Adaugă-le în blender şi mixează adăugând apă în funcţie de consistenţa pe care o doreşti.
Condimentează după gust.
Pentru a face crutoanele: taie pâinea, pune-o în tigaie şi stropeşte cu ulei de măsline. Presară condimentele şi las-o puţin la foc mediu.

Sfat util:
Poţi să adaugi chilli atât în supă, cât şi peste crutoane dacă îţi place mâncarea picantă.
După ce ai turnat supa în farfurie orneaz-o cu crutoane şi mărar proaspăt.