Tofletă cu legume (omletă din tofu)

Ingrediente

  • 1 cutie de tofu afumat sau simplu
  • 1 ceapă mică cubulețe
  • 1 usturoi zdrobit
  • ciuperci feliate,
  • ardei gras tocat,
  • câteva mâini de spanac verde
  • 1 lgț curry pudră
  • 1 lgț turmeric
  • 1 lgț condiment mix la alegere
  • sare neagră cu gust de sulf (kala namak)
  • fulgi de drojdie uscată inactivă
  • 1 lg ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust
  • fulgi de cereale (opțional)

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie se pune 1 lg ulei de măsline se călește ceapa până se inmoaie.
  2. Adăugăm ciupercile și le lăsăm la călit 10 min.
  3. Se adaugă usturoiul zdrobit, condimentele uscate, ardeiul și toful zdrobit cu mâna. Se lasă la foc aproximativ 10 min amestecând ocazional (pentru o variantă mai puțin uscată se adaugă puțină apă sau lapte neîndulcit)
  4. La final se adaugă frunzele de spanac sau verdeață. Se mai lasă pe foc câteva minute.
  5. Se servește cu salată proaspătă.