Ingrediente:
4-6 porții:
- 1 cană linte roșie, bine spălată
- 2 conserve a 400 g roșii în bulion
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 1 căpățână usturoi, tăiată mărunt
- 1 frunză dafin
- 1 linguriță rozmarin
- 2 lingurițe oregano
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- busuioc sau pătrunjel proaspăt, taiat fin (opțional)
Mod de preparare:
Se călește ceapa și usturoiul, în uleiul de măsline, timp de 2-3 minute. Se adaugă lintea, frunza de dafin, rozmarinul, oregano și 3 căni de apă. Se fierbe 10 minute apoi se adaugă roșiile și sucul din conserve.
Când totul a fiert (10-15 minute) se îndepartează frunza de dafin și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical sau blender. Se potrivește de sare și piper.
În farfurie se ornează cu busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Sursa rețetă: Fleur's Vegan Kitchen